Αθλητική διατροφή

Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης

« Πέρα από το ταλέντο υπάρχουν κάποια μυστικά που ξεχωρίζουν έναν αθλητή από τους υπόλοιπους. Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την προπόνηση, αλλά αφορούν τι κάνει ο αθλητής τις ώρες εκτός γηπέδου.»

Για να μπορέσει να «πιάσει τόπο» η προπόνηση που κάνει ένας αθλητής χρειάζεται να παρέχει στο σώμα του συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, σε συγκεκριμένη ποσότητα, στον κατάλληλο χρόνο.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν τόσο η συνολική κάλυψη των αναγκών κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τα περί-προπονητικά γεύματα (προ, κατά, μετά την προπόνηση ή τον αγώνα).

Κάθε άθλημα ανάλογα με το είδος, τη διάρκεια και την ένταση του έχει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Κάθε αθλητής είναι μοναδικός και διαφέρει σε βάρος, ύψος, ηλικία και διατροφικές προτιμήσεις.

Η εξατομίκευση, λοιπόν, του διατροφικού πλάνου καθώς και διατροφική εκπαίδευση για την αναπλήρωση των υγρών, την κάλυψη των θρεπτικών συστατικών και την σωστή χρήση συμπληρωμάτων, είναι απαραίτητη.

«Η αθλητική διατροφή δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί όμως να δώσει «πανιά» στην αθλητική επίδοση, την ώρα που χωρίς αυτή ο αθλητής κωπηλατεί προς τον στόχο του.»

Sports Nutrition Coach

Αυτή η υπηρεσία αφορά την διατροφική παρέμβαση σε αθλητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους.

Γίνεται μια οργανωμένη δράση στην οποία με μεθοδικότητα οι αθλητές της ομάδας εκπαιδεύονται διατροφικά, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και να μεγιστοποιούν την αθλητική τους απόδοση.

Στις συναντήσεις που γίνονται πραγματοποιούνται και μετρήσεις ώστε να μπορεί η πρόοδος των αθλητών να φαίνεται και να τους δίνεται στη συνέχεια η κατάλληλη διατροφική οδηγία, ώστε να συνεχίσουν πιο εποικοδομητικά την πορεία τους.

Αυτή η υπηρεσία αφορά κυρίως την περίοδο της προετοιμασίας των αθλητών, όπου εκεί δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην φυσική τους κατάσταση και λιγότερο σε τεχνικά ζητήματα ή θέματα στρατηγικής.

Η δράση περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων και μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ακαδημίας.

H διατροφική εκπαίδευση των αθλητών έχει ως στόχο:

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι

1

η διατροφική εκπαίδευση των αθλητών/αθλούμενων για την μεγιστοποίηση της αθλητικής τους απόδοσης

2

ο σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, τον κατάλληλο χρονισμό γευμάτων και τη σωστή ενυδάτωση

3

Βελτίωση του σωματικού βάρους και αναδιαμόρφωση της σύστασης του σώματος (λιπώδης/μυϊκός ιστός)

4

Η βελτίωση της συνολικής υγείας και πρόληψη τραυματισμών και ασθενειών

info@atwa.gr