Όμαδες Διατήρησης Βάρους

«Έχω χάσει πολλά κιλά αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά πάντα κάτι γινόταν και τα ξαναέβαζα.»

Αυτή είναι ίσως η που λένε τα άτομα που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες απώλειας βάρους στο παρελθόν. Αυτό δημιούργησε την ανάγκη για την σύσταση των ομάδων διατήρησης βάρους.

Στο γραφείο μας τα άτομα που ολοκληρώνουν την μείωση βάρους, προσκαλούνται να συμμετέχουν σε μια κλειστή ομάδα 6 ατόμων που όλοι μαζί συνεργάζονται και εκπαιδεύονται για έναν κοινό σκοπό. Μια φορά το μήνα για 6 μήνες θα γίνονται οι συναντήσεις και σε κάθε συνάντηση θα αναπτύσσονται οι βασικές δεξιότητες και τα βασικά εργαλεία για να προχωρήσει ο διαιτώμενος στη φάση της διατήρησης.

Ο σκοπός της ομάδας είναι να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε αξιοποιώντας στην πράξη τα εργαλεία διατήρησης να μπορέσουν να κρατήσουν το νέο τους βάρος μακροπρόθεσμα. Η ομάδα αδιαμφισβήτητα έχει δύναμη και μπορεί όταν υπάρχει θέληση να ξεμπλοκάρει τους συμμετέχοντες και αυτοί να κάνουν το επόμενο βήμα. 

Ενδεικτικά στις συνεδρίες θα αναπτυχθούν τα εξής:

Τι χρειάζεται να συμβεί στην διατήρηση; (βίντεο)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις βασικές αρχές που χρειάζεται να καλλιεργήσει ένας διαιτώμενος για να ολοκληρώσει τη φάση της διατήρησης βάρους.

Γιατί είναι σημαντική η διατήρηση βάρους;

Υπάρχουν 3 φάσεις στην μείωση βάρους:

Αρκετοί διαιτώμενοι καταφέρνουν να μειώσουν το βάρος τους, λίγοι είναι αυτοί όμως που διατηρούν το νέο βάρος τους μακροπρόθεσμα. Το σώμα μας έχει μια χρονοκαθυστέρηση μέχρι να μπορέσει να προσαρμοστεί και να δεχτεί το νέο βάρος. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο για τουλάχιστον 6 μήνες να διατηρούμε το βάρος μας και να εκπαιδευόμαστε στις δεξιότητες που χρειαζόμαστε στο στάδιο της διατήρησης.

Αυτό είναι ίσως και το πιο ουσιαστικό στάδιο για έναν διαιτώμενο που έχει ολοκληρώσει την απώλεια βάρους.

Για ποιους λόγους ένας διαιτώμενος δεν ολοκληρώνει το στάδιο της διατήρησης;

Οι λόγοι που ένας διαιτώμενος δεν προχωράει στην διατήρηση βάρους είναι, το γεγονός
ότι:

  • Είναι ενθουσιασμένος που πέτυχε το στόχο βάρους που έθεσε και αισθάνεται ότι δεν θα μπορέσει να το συνεχίσει μόνος του στην πορεία.
  • Είναι κουρασμένος από την διαδικασία της μείωσης (συνεδρίες, οριοθέτηση, οργάνωση, σκέψεις).
  • Είναι απογοητευμένος που ναι μεν μείωσε το βάρος του αλλά όχι μέχρι τον στόχο που είχε θέσει (άσχετα αν ο στόχος ήταν ρεαλιστικός ή όχι).
  • Στερήθηκε στην μείωση βάρους τις «αγαπημένες» του τροφές και τώρα θέλει να τις υπερκαταναλώσει.

Αντίτιμο συμμετοχής της ομάδας διατήρησης βάρους

Η συμμετοχή στην ομάδα στις καθορισμένες ημερομηνίες είναι 140 ευρώ και για τις 6 συναντήσεις. Το ποσό προπληρώνεται στην 1 η συνάντηση για όλες τις επόμενες, με σκοπό την κινητοποίηση του ατόμου να ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεων.

«Σε παροτρύνω να ολοκληρώσεις την φάση της διατήρησης. Απέφυγε να ρίξεις την καρδάρα με το γάλα στο τέλος. Η ομάδα δημιουργήθηκε για εσένα, άσε πίσω σου τις ντροπές/δικαιολογίες και έλα να συμμετέχεις.»

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος