ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν διακόπτεται η έμμηνος ρύση. Εμφανίζεται 12 μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση και συνήθως σε ηλικία 45-55. Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί επίσης το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας στη ζωή μιας γυναίκας.

Η περίοδος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση ονομάζεται προεμμηνόπαυση, και είναι η περίοδο που συνήθως οι γυναίκες αναφέρουν ότι ‘’περνάνε’’ στην εμμηνόπαυση.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ

Κατά την περιεμμηνόπαυση το σώμα σας μπορεί να αλλάξει. Καθώς:

Μπορεί να παρατηρηθούν άλλες φυσικές αλλαγές όπως:

Άλλα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Άλλα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αυτά τα συμπτώματα προκύπτουν κυρίως λόγω πτώσης των επιπέδων των οιστρογόνων και μπορεί να διαρκέσουν από μερικούς μήνες έως και μερικά χρόνια. Το εύρος και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων διαφέρουν σε κάθε γυναίκα.

«Έχει κολλήσει ο μεταβολισμός μου»

Υπάρχει η αντίληψη πως ο μεταβολισμός αλλάζει δραματικά σε αυτή την περίοδο, λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει απόλυτα!

«Η διατροφή στην εμμηνόπαυση έχει ως πρωταρχικό μέλημα την προαγωγή της μυοσκελετικής υγείας.»

Η μείωση της φυσικής δραστηριότητας και η αύξηση του συναισθηματικού φαγητού είναι οι πιο καθοριστικοί παράμετροι στην αύξηση του βάρους και του ποσοστού λίπους σε αυτή την ηλικία. Η ήπια άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή είναι η λύση για την προαγωγή της μυοσκελετικής υγείας και την ρύθμιση του σωματικού βάρους.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Ένα εύρος αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει τα συμπτώματα πιο διαχειρήσιμα. Για όλες τις γυναίκες, οι αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στα συμπτώματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμπληρώματα διατροφής.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η μυϊκή μάζα μειώνεται, που σημαίνει ότι μειώνεται και ο μεταβολισμός σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να ρυθμίσετε το βάρος σας, όχι όμως αδύνατο!

Προσέχοντας τις θερμίδες που καταναλώνετε, το μέγεθος των μερίδων σας και την φυσική σας δραστηριότητα βοηθάτε στην πρόληψη για την αύξηση του βάρους. Δραστηριότητες αντίστασης, όπως ασκήσεις με βάρη είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την διατήρηση αλλά και το χτίσιμο μυϊκής μάζας.

Τριάντα λεπτά γρήγορου βαδίσματος την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε 7 κιλά απώλεια βάρους τον χρόνο, και επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή ασθένεια. Συνδυάστε τα λοιπόν για μέγιστα αποτελέσματα. Κάντε μια δραστηριότητα που θα ανυπομονείτε κάθε φορά να την ξεκινήσετε, ώστε να την κάνετε τακτικά και με συνέπεια. Ξεκινήστε με 150 λεπτά οργανωμένη άσκηση την εβδομάδα.

Φυσικά η διατροφή, πέρα από την ρύθμιση του βάρους, μπορεί να σας ωφελήσει και στην ύφεση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι

Διατροφική εκπαίδευση και τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς

Η γυναίκα μαθαίνει να ερμηνεύει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της αυτή την περίοδο. Μαθαίνει πως λειτουργεί ο μεταβολισμός και πως μπορεί να τον βοηθά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Ανάλυση της σύστασης σώματος

Μέσω της σύστασης του σώματος μπορούμε να καθορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια της διατροφικές ανάγκες. Μπορούμε ακόμα να αξιολογούμε την πορεία της μυοσκελετικής του υγείας.

Ανάλυση της σύστασης σώματος

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται βάση των αναγκών και των προτιμήσεων της εμμηνοπαυσιακής γυναίκας

Πρόληψη ή αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων

Η εμμηνόπαυση συνήθως συνοδεύεται και από χρόνια νοσήματα. Με θεραπευτικό μέσω τη διατροφή και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής η εμμηνοπαυσιακή γυναίκα ρυθμίζει παράλληλα τέτοια ζητήματα.

Follow up

Η επικοινωνία από τη μια συνεδρία στην επόμενη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχει φανεί πως μέσω της επικοινωνίας του διαιτολόγου με την εμμηνοπαυσιακή γυναίκα ενισχύεται η συμμόρφωση, η θέληση και η συνέπειά της.

info@atwa.gr