Διατροφή για Πολυάσχολους

«Εργάζομαι πολλές ώρες και δεν προσέχω τι τρώω.»

Οι άνθρωποι που είναι πολυάσχολοι είναι λογικό να μην προλαβαίνουν ή να μην έχουν την διάθεση να οργανώσουν τα ψώνια τους και να προετοιμάζουν τα γεύματα τους. Την ίδια στιγμή, η ανάγκη τους είναι να έχουν

Και φυσικά οι δύο παράγοντες που τα ενισχύουν αυτά με έναν φυσικό τρόπο είναι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, που δρα ως ένα φυσικό αγχολυτικό.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε αυτή την υπηρεσία στην οποία προσαρμόζουμε την διατροφή πάνω στις ανάγκες του ατόμου και στις συνθήκες της εργασίας του. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει:

Ακόμα και αν ο επαγγελματίας ή ο άνθρωπος που εξυπηρετεί πολλούς ρόλους (π.χ. μητέρα/πατέρας, σύντροφος, εργαζόμενος, κόρη/γιός) έχει ένα φυσιολογικό βάρος, είναι καλό να βρίσκει χώρο και χρόνο μέσα στη μέρα του για να φροντίζει τον εαυτό του και να θρέφει το σώμα του. Πολύ συχνά κάνουμε το λάθος και συνδέουμε την ανάγκη μας να τρεφόμαστε ισορροπημένα με την ανάγκη μας να μειώσουμε το βάρος μας. Χρειάζεται όμως να φροντίζουμε τον εαυτό μας και την διατροφή μας, ακόμα και αν η ρύθμιση του βάρους δεν είναι προτεραιότητα μας αυτή την περίοδο.

«Αυτός που δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με την υγεία του, θα χρειαστεί να βρει χρόνο για να ασχοληθεί με την πάθησή του.»

Είναι πολύ εύκολο να μας αφήσουμε έξω από την εξίσωση που καλούμαστε να λύσουμε κάθε μέρα, είτε στην επιχείρησή μας, είτε στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα. Ποιο είναι όμως το νόημα σε όλα αυτά; Τι μένει τελικά μετά από όλη αυτή την «τρεχάλα»;

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να μάθει ο δυτικός άνθρωπος είναι να βάζει όριο, να κάνει μια παύση, να δίνει προτεραιότητα στον εαυτό του και να τον φροντίζει. Η ματαιοδοξία τον οδηγεί σε μια υπερδραστηριότητα και η λύπησή του να βάζει πάντα τους άλλους σε προτεραιότητα («να είναι καλά οι άλλοι») να νιώθει αδικημένος («εμένα δεν με σκέφτεται κανείς»). Αυτά είναι μερικά από τα πιο παθολογικά μοντέλα της εποχής μας, που εξουθενώνουν ψυχικά και σωματικά έναν άνθρωπο.

«Ας κάνουμε ότι είναι εφικτό στην παρούσα φάση, ώστε να ζήσουμε μια πιο ποιοτική και ουσιαστική ζωή.»

info@atwa.gr