Συνεδρία στο γραφείο

Τι συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία στο γραφείο;

Αρχικά στην πρώτη συνεδρία στο γραφείο γίνεται μια δομημένη συζήτηση με σκοπό να γίνει σαφής ο λόγος της συνεργασίας μας.

Play Video about Online διατροφή διατροφολόγος Αριστείδης Πατρινός

Τα βήματα που ακολουθούνται στη συνεδρία στο γραφείο είναι τα εξής:

Επομένως, στην πρώτη συνεδρία στο γραφείο είναι απαραίτητο ο διαιτολόγος να γνωρίσει με ακρίβεια  τις ανάγκες που έχει ο διαιτώμενος.

Πως «βγαίνει» το πρόγραμμα διατροφής στη συνεδρία στο γραφείο;

Το πλάνο διατροφής σας σχεδιάζεται με το σύγχρονο πρόγραμμα Nutri, στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να δούμε με ακρίβεια την σύστασή του διαιτολογίου. Έτσι βλέπουμε αναλυτικά τη σύστασή του σε θερμίδες, μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος) και μικροθρεπτικά συστατικά (σίδηρος, ασβέστιο, κοκ). Είναι αλήθεια, πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σχεδιάσουμε μαζί ένα πρόγραμμα διατροφής που θα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις δικές σας μοναδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα διατροφής σχεδιάζεται βασισμένο :

Οι αρχές που ακολουθούνται για το πρόγραμμα είναι :

Ποια είναι η πορεία των συνεδριών στο γραφείο;

Συνεχίζοντας, στις επόμενες συνεδρίες στο γραφείο δίνεται έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση και στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η διατροφική εκπαίδευση είναι μοναδική για το κάθε άτομο, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι ανάγκες του και πως να τις καλύπτει. Το ζητούμενο είναι στο τέλος των συνεδριών να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του.

Επιπρόσθετα, το κομμάτι της διατροφικής συμπεριφοράς αφορά τις συμπεριφορές και τις συνήθειες που έχει το άτομο και τον απομακρύνουν από τον υγιεινό τρόπο διατροφής. Επομένως, αυτές τις συμπεριφορές αρχικά τις εντοπίζουμε μαζί. Στη συνέχεια, βλέπουμε ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που συμβαίνουν και τις τροποποιούμε.

Με αυτόν τον τρόπο ο διαιτώμενος ξεφεύγει από το κλισέ της «δίαιτας» και υιοθετεί τον φυσιολογικό τρόπο διατροφής. Εν τέλη, αυτό του εξασφαλίζει ότι ακόμα και μετά τη διακοπή της συνεργασίας μας, θα έχει όλα τα εφόδια και τα εργαλεία, ώστε να διατηρήσει τις αλλαγές που έκανε.