Συνεδρία για ζευγάρια

Παρακολουθώντας την πορεία των ζευγαριών στις συνεδρίες, άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο/η σύντροφός μας στις διατροφικές μας επιλογές και τη διατροφική μας συμπεριφορά. Είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει ένας άνθρωπος να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα υγιεινή διατροφή, όταν το σπίτι μυρίζει φρεσκοψημένο κέικ ή πίτα και όταν το ψυγείο και τα ντουλάπια είναι γεμάτα από λιχουδιές. Φαίνεται ότι οι ομαδικές συνεδρίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Μέσα από την ομάδα παίρνουμε ώθηση για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε.

«Το μυστικό είναι να ωθεί ο ένας τον άλλο στο καλό!»

Φυσικά αν ένας από τους δύο δεν είναι έτοιμος για την αλλαγή, τότε θα χρειαστεί οι συνεδρίες να γίνονται ατομικά για τον καθένα, καθώς οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με το στάδιο αλλαγής στο οποίο βρισκόμαστε.

Τι συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία;

Στην πρώτη συνεδρία γίνεται μια δομημένη συζήτηση με σκοπό να γίνει σαφής ο λόγος της συνεργασίας μας.

Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

Στην πρώτη συνεδρία χρειάζεται να γνωρίσει με ακρίβεια ο διαιτολόγος τις ανάγκες που έχει το ζευγάρι.

Πως «βγαίνει» το πρόγραμμα διατροφής;

Το πλάνο διατροφής σας σχεδιάζεται με το σύγχρονο πρόγραμμα Nutri, στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να δούμε με ακρίβεια την σύστασή του διαιτολογίου. Έτσι βλέπουμε αναλυτικά τη σύστασή του σε θερμίδες, μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος) και μικροθρεπτικά συστατικά (σίδηρος, ασβέστιο, κοκ).

Το πρόγραμμα του ζευγαριού χρειάζεται να βασίζεται σε κοινά τρόφιμα (διευκόλυνση στο supermarket) και σε κοινά γεύματα (διευκόλυνση στο μαγείρεμα), αλλά ταυτόχρονα να προσαρμόζεται στον διατροφικό στόχο και τις προτιμήσεις καθενός ξεχωριστά.

Το πρόγραμμα διατροφής σχεδιάζεται βασισμένο :

Οι αρχές που ακολουθούνται για το πρόγραμμα είναι :

Ποια είναι η πορεία των συνεδριών;

Στις επόμενες συνεδρίες δίνεται έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση και στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Η διατροφική εκπαίδευση εξατομικεύεται για το κάθε άτομο ώστε να μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι ανάγκες του και πως να τις καλύπτει. Το ζητούμενο είναι στο τέλος των συνεδριών να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του.

Το κομμάτι της διατροφικής συμπεριφοράς αφορά τις συμπεριφορές και τις συνήθειες που έχει το άτομο και τον απομακρύνουν από τον υγιεινό τρόπο διατροφής. Αυτές τις συμπεριφορές τις εντοπίζουμε, βλέπουμε ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που συμβαίνουν και τις τροποποιούμε.

Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται από το κλισέ της «δίαιτας» και μπαίνει στο φυσιολογικό τρόπο διατροφής. Αυτό του εξασφαλίζει ότι ακόμα και μετά τη διακοπή της συνεργασίας μας, θα έχει όλα τα εφόδια και τα εργαλεία, ώστε να διατηρήσει τις αλλαγές που έκανε.

Στα ζευγάρια πολλές φορές εντοπίζουμε πως η συμβίωση του ζεύγους, οι κοινοί έξοδοι με φίλους ή μια συνήθεια ενός από τους δύο μπορεί να κινητοποιεί κάποιες διατροφικές επιλογές/συμπεριφορές που το άτομο ίσως να μην αντιμετώπιζε αν ακολουθούσε ένα πρόγραμμα διατροφής μόνο του.

Σε όλες αυτές τις δυσκολίες ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις και να βρούμε τρόπους ώστε το ζευγάρι να συνεργάζεται για το στόχο αντί να σαμποτάρει ο ένας την προσπάθεια του άλλου.

Κλείστε ένα ραντεβού!

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε το ραντεβού σας!

info@atwa.gr