Ας γνωριστούμε

Ως ένα άτομο με "ανήσυχο πνεύμα", η διαδικασία της αναζήτησης και η αυτοβελτίωση δεν σταματάει ποτέ. Έτσι ενημερώνομαι διαρκώς, παρακολουθώ σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και συνέδρια.

Η αρχή

Η διαδρομή μου στη διαιτολογία ξεκινά στα 16 μου χρόνια, όπου τότε ως αθλούμενος επισκέπτομαι για πρώτη φορά διαιτολόγο. Η αγάπη μου για την υγιεινή διατροφή και η θέλησή μου να την μεταδώσω με οδήγησε να σπουδάσω στην Κρήτη, όπου γνώρισα την διαιτολογία σε ένα ευρύτερο φάσμα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, πραγματοποίησα την πρακτική μου στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. όπου συμμετείχα στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταραχές. Εκεί έκανα και την ερευνητική μου εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής.

Εξειδίκευση

Έχοντας το πτυχίο ήδη στα χέρια μου μετεκπαιδεύτηκα στην “Τροποποίηση της Συμπεριφοράς”, όπου συνειδητοποίησα πως η ψυχική κατάσταση του ατόμου και το περιβάλλον του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του, γύρω από το φαγητό.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα το βιωματικό σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» στην Αθήνα. Ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε χρόνια παχύσαρκα άτομα με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απώλειας βάρους και αποσκοπεί στην επιστροφή στον φυσιολογικό τρόπο διατροφής και στη μείωση βάρους μέσω διατροφικής εκπαίδευσης.

Την ίδια περίοδο, ολοκλήρωσα στην Αθήνα την εκπαίδευση «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» υπό την αιγίδα της «Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής» (ISSN) των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβρη του 2020 ολοκλήρωσα την παρακολούθηση του επιστημονικού σεμιναρίου “Διατροφή στην Εγκυμοσύνη” από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης epimorfosis, με εκπαιδεύτρια την Dr Ελισάβετ Παρλαπάνη.

Τον Γενάρη του 2021 παρακολούθησα την εκπαίδευση “Διατροφή στο Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1” από την έμπειρη συνάδελφο Άννα Καλαρίτη, η οποία με βοήθησε να βελτιώσω την διατροφική εκπαίδευση που παρέχω στους διαβητικούς.

Επιπρόσθετα ολοκλήρωσα την εκπαίδευση “Μεθοδολογία της έρευνας” από τον επιδημιολόγο Τριαντάφυλλο Πλιάκα, χάρη στην οποία εξέλιξα τη συγγραφή των άρθρων μου, εμβαθύνοντας στη μεθοδολογία για την αναζήτηση έγκυρης επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Επαγγελματικά βήματα

Έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο διαιτολογικό γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκα από έμπειρους διατροφολόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για να αποκτήσω ακόμα περισσότερη εμπειρία παρείχα τις υπηρεσίες μου παράλληλα στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και στο Κέντρο Ευεξίας και Αποκατάστασης Uchu wellness center.

Μετά τον πρώτο χρόνο στην Nutrimed Θεσσαλονίκης, όπου συστεγαζόμουν με τη συνεργάτιδα και μέντορά μου ήμουν έτοιμος για το επόμενο βήμα και ξεκίνησα το δικό μου γραφείο.

Παράλληλα εκπαιδευόμουν στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. και στη Γενική Κλινική δίπλα σε έμπειρους ενδοκρινολόγους και κλινικούς διαιτολόγους πάνω σε περιστατικά παχυσαρκίας και Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Σήμερα

Σήμερα εργάζομαι στο διαιτολογικό μου γραφείο στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο η διατροφική εκπαίδευση και η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς είναι το κύριο μέλημά μου. Οδηγώ τους διαιτώμενους να κάνουν την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής, με τη μέθοδο και το ρυθμό που ταιριάζει σε εκείνους.

Τις Τετάρτες θα με βρείτε στο Bodybalance Lab στο οποίο συνεργάζομαι με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Εύη Ραζακιά. Η Εύη ασχολείται με την Θεραπευτική άσκηση και αναλαμβάνει την θεραπεία ανθρώπων με χρόνιο πόνο και αυτοάνοσα νοσήματα.

Εξακολουθώ να εκπαιδεύομαι και να εξελίσσομαι καθημερινά. Παρακολουθώ εκπαιδεύσεις και συνέδρια διαιτολογίας, παχυσαρκίας σακχαρώδη διαβήτη και ψυχοσωματικής ιατρικής. Τέλος αρθρογραφώ τακτικά και διοργανώνω ομιλίες και βίντεο για το ευρύ κοινό.

Προσωπικά ενδιαφέροντα

hobbies

Η ζωή για να έχει ισορροπία και ποιότητα χρειάζεται και ενδιαφέροντα. Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια λοιπόν μπήκε στη ζωή μου ο χορός. Μ’ αρέσει να περπατάω στη νέα Παραλία, να χορεύω και να κάνω σύντομες κυκλικές προπονήσεις στο γυμναστήριο. Επιπρόσθετα, σε εβδομαδιαία βάση παρακολουθώ ομιλίες ψυχολογίας για την προσωπική μου εξέλιξη.

Μελλοντικά θέλω να κάνω πεζοπορία, να ασχοληθώ με αγροτικές εργασίες και να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο στην μαγειρική.

Θα χαρώ να γνωρίσω κι εσάς από κοντά στο γραφείο.

info@atwa.gr